Culegator porumb pe 2 randuri Berko model 025

Fiecare produs beneficiaza de:

Consultanta specializata

Manual de utilizare

Fisa tehnica

Acest produs este la promotie, pentru a afla pretul, cere acum o oferta !

Societatea Berko  din Serbia şi-a început activitatea în anul 1987. În decursul celor 22 ani de activitate s-au fabricat mai mult de 1500 utilaje de diferite tipuri destinate agriculturii.

În anul 1999, la 12 de ani de la înfiinţare, conducerea societăţii a hotărât fabricarea maşinii de recoltat porumb. S-a dovedit a fi o hotărâre înţeleaptă şi profitabilă deoarece azi 80% din producţia anuală o constituie acest utilajul de recoltat porumb ştiuleţi.

Momentan societatea produce 2 modele de Berko tractate:

  • pe un rând
  • pe două rânduri, un model relativ nou

Din anul 1999 până în prezent s-au vândut peste 1200 de maşini de recoltat porumb.

Berko este o maşină de recoltat porumb, proiectată de experţii societăţii în colaborare cu profesorii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Novi Sad şi utilizatorii de maşini de recoltat porumb ştiuleţi.

Astfel, la Berko sunt eliminate în mare parte neajunsurile întâlnite la alte mărci asemănătoare. Componentele utilajului sunt fabricate la standarde ridicate, obţinând astfel o fiabilitate ridicată.

Construcţia maşinii Berko cuprinde următoarele elemente: şasiu sudat, tocător de plante vertical cu cuţite rotative, sistem de depănuşare lat (transportor cu melc de la sistemul de depănuşat până la elevator), buncăr de depozitare cu mare capacitate, bară de tracţiune.

Sistemul de tocare este orizontal, alcătuit din două reductoare acţionate de transmisii prin lanţ, cu turaţia de 2500 rotaţii/minut şi sunt dotate cu cuţite cu tăiş dublu (se pot refolosi schimbând poziţia lor). Înălţimea minimă de tăiere a plantelor este de 12 cm.

Sistemul de depănuşare cuprinde:

  • valţuri în formă de stea, din care o treime sunt din cauciuc cu inserţie de pânză şi două treimi din cauciuc profilat
  • 6 bucăţi de cauciuc cu posibilitatea reglării în funcţie de uzura acestora.

Utilajul lucrează în condiţii corespunzătoare cu o viteză de 6 km/h. Punerea în funcţiune a utilajului se realizează de la priza de putere a tractorului cu ajutorul axului cardanic, turaţia necesară este de 540 rotaţii/minut.

Toate elementele în rotaţie se pot echipa cu sistem de inversare. În cazul intrării în sistemul de alimentare a unui corp străin, clichetul protejează utilajul, intrând în mersul în gol.

Constructia masinii cuprinde urmatoarele elemente: sasiu sudat, tocator de plante vertical cu cutite rotative, sistem de depanusare lat (transportor cu melc de la sistemul de depanusat pana la elevator), buncar de capacitate mare, bara de tractiune.

Sistemul de tocare este orizontal, alcatuit din doua reductoare, este actionat de un lant, turatia fiind de 2500 rotatii/minut. Este dotat cu cutite cu tais dublu (se pot refolosi schimband pozitia lor). Înaltimea minima de taiere a plantelor este de 12 cm.

Sistemul de depanusat e format din: valturi în forma de stea, din care o treime sunt din cauciuc cu insertie de panza si doua treimi din cauciuc profilat – 6 bucati de cauciuc cu posibilitatea reglarii în functie de uzura acestora. Utilajul lucreaza, în conditii optime, la o viteza de 6 km/h.

Punerea în functiune a utilajului se realizeaza de la priza de putere a tractorului cu ajutorul axului cardanic, turatia necesara fiind de 540 rotatii/minut.

Toate axurile în rotatie sunt echipate cu sistem de inversare. În cazul în care în sistem intra un corp strain, atunci clichetul protejeaza utilajul, intrand în mersul în gol.

Optional: masina poate fi dotata cu un sistem de autocuratare.

  • Greutate mai mica

Greutatea maşinii este cu 20-40 % mai mică faţă de alte mărci, implicit necesita cu 20-30% mai puţină putere de acţionare.

  • Buncar incapator

Buncăr încăpător, cu descărcare hidraulică avand o productivitate ridicată.

  •  Intretinere usoara

Maşina de recoltat este mult simplificată, prin urmare necesită mai puţine piese de schimb şi are o întreţinere uşoară

  •  Ecartament reglabil

Ecartamentul este reglabil (ambele roţi pot calca pe rândurile culese sau printre rânduri).

  • Performanta mai mare

In urma utilizării sistemului de tocare orizontală rezultă o performanţă mult mai mare, puterea necesară acţionării este mai redusă.

  • Posibilitatea atasarii unui inversor

Principalul avantaj al maşinii este că se poate dota şi livra cu inversor, care are rolul de a schimba sensul de rotaţie a axului de acţionare. Acţionarea se poate face din cabina tractorului, deci o intervenţie rapidă, fără riscul accidentării mecanizatorului.

Culegator de porumb pe 2 randuri

Banda transportoare spre buncar

Culegator de porumb pe 2 randuri

Buncar

Culegator de porumb pe 2 randuri

Cardan de legatura la reductor

Culegator de porumb pe 2 randuri

Circuit hidraulic pentru buncar

Culegator de porumb pe 2 randuri

Gretar protectie

Culegator de porumb pe 2 randuri

Imbinarea buncarului cu suruburi innecate si piulita cu siguranta

Culegator de porumb pe 2 randuri

Mecanism de recoltare de panusare

Culegator de porumb pe 2 randuri

Pick-up – carucior de recoltare 2 randuri

Culegator de porumb pe 2 randuri

Stop reflectorizant

Specificatii tehnice

Putere necesara45 CP
Buncar3.8 m3
Inaltime de descarcare2750 mm
Distanta intre roti2.1 – 2.8 m
Productivitate0.6 – 0.9 ha/h
Lungime5700 mm
Latime2940 mm
Inaltime2850 mm
Greutate2120 kg
VEZI CATEGORII PRODUSE

VEZI CATEGORII PRODUSE